Proiecte de case cu mansardă

Mansardă (cuvânt provenit din limba franceză: mansarde, după numele arhitectului francez François Mansart) reprezintă ultimul nivel locuibil al unei construcţii, situat imediat sub acoperişul înclinat al acesteia. Elemente caracteristice ale mansardei sunt pereţii săi înclinaţi la două unghiuri diferite. Panta învelitorii este mai mare pe partea inferioară a acoperişului, unde se află şi ferestrele. Mansardele, spre deosebire de poduri, care pot fi iluminate şi aerisite prin ferestre de tip velux, adesea considerate în mod eronat ca mansarde, capătă lumină şi aer prin lucarne. Un alt aspect important în definirea mansardei şi diferenţierea acesteia de pod, este dat de faptul că un pod poate fi necirculabil, spre deosebire de mansardă care este întotdeauna circulabilă (îndeosebi locuibilă).Wikipedia

Imaginile fac parte din portofoliul de proiecte al biroului de arhitectură Oros Art din Sibiu si sunt creaţii originale,nu sunt copiate din alte surse si reprezintă opţiunea clienţilor pentru care am proiectat case cu mansardă.

 

casa selimbar
Proiect de casă parter-mansardă
casa parter-mansarda-garaj
Proiect de casă din piatră şi lemn,cu mansardă şI garaj.
casa meridionala parter-mansarda,garaj
Proiect de casă meridională cu mansardă şi garaj
proiect casa parter mansarda si garaj - casa 10
Proiect de casă cu mansardă şi garaj
Casa subsol,parter si mansarda
Proiect de casă cu subsol, parter, mansarda şi garaj
casa 15-colage
Proiect de casă modernă cu mansardă şi garaj
casa 27 -Sibiel
Proiect casa cu mansarda si copertina – casa Sibiel

 

Birou Arhitectură – Oros Art

Sibiu, Romania – orosart2016@gmail.com – 0040 0720 001 301

 Informaţii şi comenzi

Copierea,modificarea sau utilizarea proiectelor fără acordul autorului, va fi considerata incălcare a drepturilor de autor conform Legii 8/1996 şi atrage răspunderea civila sau contravenţională.
© Toate drepturile rezervate Oros Art 

 

Reclame